Marokkansk kylling
Af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann 06/12/2013 - 14:00
Marokkansk kylling til 4 personer
INGREDIENSER
½ dl. olivenolie
2 spsk. rasp el. hanout
(krydderiblanding med bl.a. kanel, nellike, kardemomme, safran og paprika)
1 tsk. stødte fennikelfrø
saft + revet skal af ½ økocitron
1 hel kylling delt i 8-10 stykker
1 mellemstort løg i terninger
1 stor courgette i små terninger
4 store modne tomater
i terninger
1-2 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 dl hønsebouillon
1 dl små sorte oliven med sten
TILBEHØR
couscous eller bulgur
med friskhakket mynte
Opskrift - Sådan laver du marokkansk kylling
1. Rør olien med krydderier, citronskal og -saft. Dup kyllingestykkerne tørre, og gnid dem godt med olien. Lad dem trække i mindst 1 time, gerne længere. Læg dem på bagepapir på en plade, og brun dem i en 210° varm ovn i 15-20 minutter.
2. Svits imens grøntsagerne i en dyb pande. Kom krydderier og bouillon ved, og lad det koge lidt ind. Kom det i bunden af et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå, og hæld evt. væde fra kyllingen med. Drys med salt, peber og sorte oliven. Dæk fadet med 2 store stykker alufolie, der rulles sammen på midten og løftes op over fadet med et lille hul i midten som skorsten.
3. Sæt fadet midt i en 190° varm ovn i 30-40 minutter, til kyllingen er mør og saftig. Servér retten i fadet med couscous og frisk mynte.