Mad
31. oktober 2011

Marshmellows med pufris

Marshmellows er rigtig børneslik lavet af smeltede skumfiduser, men kan også spises af voksne. De kan pyntes, før eller efter du skærer dem ud, eller bunden kan dyppes i chokoladen. Sæt dem evt. i små papirkapsler
Af: Susanne Palmqvist
marshmellows

Foto: Anders Schønnemann

Marshmellows med pufris

(24 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

300 g marshmellows
50 g smør
100 g tørrede abrikoser (gerne de lyse)
50 g soltørrede tranebær
75 g pistacienøddereller smuttede mandler
120 g Rice Krispies (Kelloggs)

PYNT:
50 g mørk smeltet chokolade

PRØV OGSÅ: De fleste børn elsker marshmellows og det samme gælder havregrynskugler. Få opskriften på havregrynskugler de luxe her

Opskrift - sådan laver du marshmellows med pufris

Gør alle ingredienserne klar: Skær abrikoserne i fine små stykker, og hak nødderne lidt groft. Smelt smørret i en stor gryde. Kom marshmellows i, og rør hele tiden, mens de smelter. Pas på med varmen, da det nemt brænder på! Det skal blive cremet. Vend abrikoser, bær og nødder i sammen med Rice Krispies. Det er lidt tungt, men rør det bare lige sammen. Hæld massen på et stykke bagepapir, og form det til en firkant på 20 x 24 cm, maksimum 5 cm tykt. Pas på, det er ret varmt! Lad det køle af, og dryp chokoladen over i tynde striber. Skær det i firkanter. Læg dem evt. i små papirforme, og opbevar dem i en kagedåse.

PRØV OGSÅ: Konfekt og kager du kan lave med børnene

Læs mere om:

Læs også