Muffins med gulerod og squash
Foto: Lars Ranek
(12 stk.)
250 g mørk farin
2 dl solsikkeolie
4 hele æg
125 g fintrevet gulerod
100 g fintrevet squash
1 meget moden banan, moset
450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. kanel
TOPPING:
400 ml græsk yoghurt 10 %
8-10 spsk. flormelis
korn af 1 god vaniljestang
Pisk farin og olie godt sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt, til du har en lys, cremet masse. Bland gulerod, squash og banan i dejen. Sigt hvedemel, bagepulver, salt, natron, ingefær, nelliker og kanel sammen, og vend det i dejen. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme. Bag kagerne i en 200° varm ovn i 15 minutter.
Lad kagerne køle let af på en rist. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og kom en skefuld på hver af kagerne.
Prøv også: Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder>>