Mad
19. januar 2012

Ovnkylling med jordskokker og æbler

Ugens mandagsopskrift er ovnkylling med jordskokker og æbler. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/9f3234aa4cf3454da82212cb117e70a6.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Det er skønt at have det hele samlet i et fad. Ikke så meget opvask og masser af smag. Det er fint, at æblerne bliver helt bløde. De giver nærmest "sauce" til resten af ingredienserne.

400 g jordskokker
2 bagekartofler
2 æbler i både
2 løg i både
3 hele kyllingelår
olivenolie
saft af 1 citron
1 spsk. flydende honning
salt
1 håndfuld "blød" timian

Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend begge dele med æbler og løg. Del kyllingelårene ved leddet, og læg grøntsager og kylling i en bradepande. Vend det hele med olie, citronsaft og honning, og krydr med salt. Steg hele balladen ved 200° i ca. 50 minutter. Vend rundt undervejs, så det hele bliver gyldent og gennemtilberedt. Vend timian i lige inden servering.
Opskriften er til 2 personer

Sæt kikærter i blød natten over (til vegetarburger tirsdag)

TIP: Afslut evt. med grill i slutningen af tilberedningstiden - på den måde får du kyllingen sprød og grøntsagerne gyldne.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/95ff2659515543e3bc33e1c8c805721b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/3a8549befac942b5b6521c55e8f3e9eb.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6b10647350b6440a8e82f42d2ad3c51e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/044a56c87c9e422b8d7ce5918ce5027a.jpg

Læs også