Påskespecialiteter: Små græske påskebrød
Foto: Columbus Leth
De små snoede græske brød bages kun til påske og serveres til en kop te eller kaffe - eller til morgenmad.
(ca. 12 stk.)
DET SKAL DU BRUGE TIL GRÆSKE PÅSKEBRØD
125 g blødt smør
100 g sukker
3 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede; gem ¹/3til at pensle med)
½ dl mælk
1½ tsk. vaniljesukker
2 tsk. knuste anisfrø
1 tsk. bagepulver
450-500 g hvedemel
ENDVIDERE
4 spsk. sesamfrø
Pisk smør og sukker godt sammen. Rør æggeblommerne i, én ad gangen, og rør godt ind imellem hver. Tilsæt mælk. Bland vaniljesukker, anis, bagepulver og mel, og rør det i dejen. Ælt dejen, til den er fin blank. Er den for fugtig, kan du tilsætte lidt mere mel. Form dejen, som du vil (i Grækenland triller man den til små tynde pølser, som bøjes på midten og snós og klemmes sammen i enden). Sæt brødene med lidt afstand på en bageplade med bagepapir. Pensl med en blanding af æggeblomme og vand. Drys med sesamfrø. Bag brødene i en 200° varm ovn i 15-20 minutter.
FLERE PÅSKEOPSKRIFTER