Panna cotta med råsyltede blåbær (6 små portioner)
INGREDIENSER ½ l piskefløde 60 g sukker 3 blade husblas
RÅSYLTEDE BLÅBÆR 125 g blåbær 100 g fint rørsukker
Opskrift - sådan laver du panna cotta med råsyltede blåbær
1. Bland fløde og sukker i en kasserolle, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge ved svag varme i 7 minutter. Tag gryden af varmen. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Knug den let fri for vand, og pisk den ud i den varme fløde. Hæld flødecremen i 6 små portionsglas, og sæt dem i køleskabet, til cremen er stivnet – mindst 2 timer, men gerne natten over. 2. Råsyltede blåbær: Bland blåbær og rørsukker sammen i en skål, og lad det trække, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt rundt i blandingen undervejs. 3. Fordel de råsyltede blåbær og lidt af lagen fra dem oven på de kolde, stivnede panna cotta’er, og servér.
PRØV OGSÅ: Panna cotta med hvid chokolade