Parmaskinke-kanapéer
(6 personer)
12 skiver parmaskinke halveret på langs (Prosciutto di Parma)
Grillede figner svøbt i parmaskinke
6 halverede figner
6 spsk. fintrevet parmesan
Parmarejer med mangosalsa
1 moden mango
1/3 agurk, finthakket
3 spsk. hakket frisk koriander
12 kongerejer uden skal
Tomat og parmaskinke-bruschetta
6 små skiver ristet ciabatta eller baguette
Olivenolie
2 tomater i skiver
Forvarm ovnen (grill) til fignerne med parmaskinke. Dæk fignerne med 1 spsk. parmesan og pak dem ind i to skiver parmaskinke. Grill fignerne i 3-4 minutter.
Bland mango, agurk og koriander til salsaen og fordel den i små skåle. Pak rejerne ind i parmaskinke og grill dem i 2-3 minutter. Serveres med salsaen.
Stænk brødskiverne med olivenolie og læg tomatskiver på. Grill brødskiverne i 1-2 minutter og server dem med parmaskinke på toppen.
Kokkens tip: Gnid brødskiverne med et halvt hvidløgsfed, før der stænkes med olivenolie. Det giver ekstra smag til bruschettaerne.
RELEVANTE LINKS