Pasta med laks og spinat
Foto: Anders Schønnemann
Pasta med laks - sådan gør du:
Jeg elsker simple pastaretter. Denne smager skønt med en gavmild omgang sort peber.
250 g laks uden skind og ben
lidt olie til stegning
salt
PASTA:
250 g frisk pasta
salt
2 fed hvidløg i tynde skiver
250 g babyspinat
olivenolie
100 g ricotta
kogevand fra pastaen
salt og sort peber
revet parmesan
TILBEHØR TIL PASTA MED LAKS:
citronbåde
salat
Sæt vand over til pasta.
Steg laksen i en smule olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt. Salt vandet, og kog pastaen i et par minutter, eller til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem det for at få en lækker pasta med laks.
Sautér imens hvidløg i olivenolie i en stor sauterepande eller gryde. Lad den brune en anelse. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Tilsæt ricotta og kogt pasta. Lad det hele varme kort op. Spæd med en smule kogevand, og smag til med salt og masser af sort peber. Vend brud af laks i, og servér straks med masser af parmesan og med citronbåde og salat til.
Opskriften på pasta med laks er til 2 personer
TIP: En endnu nemmere version er med røget laks i stedet for stegt.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag
Fredag