Pasta med pesto og røget laks
Foto: Anders Schønnemann
Nem aftensmad. Lav en stor portion pesto, nu du er i gang. Så er der allerede gjort klar til senere på ugen.
4 håndfulde basilikumblade
1 lille fed hvidløg
30 g ristede pinjekerner
50 g parmesan
½ dl olivenolie
salt
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta
salt
100 g røget laks
SALAT:
100 g blandet salat
2 revne gulerødder
1 rødløg i tynde både
olivenolie og æbleeddike
salt og peber
Blend basilikum, hvidløg, pinjekerner og parmesan sammen. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, og smag til med salt. HUSK: Gem halvdelen af pestoen til onsdag.
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand i et par minutter, eller til den er al dente. Dræn vandet fra; vend den med den resterende halvdel af pestoen, og smag til med salt.
Servér straks toppet med røget laks og med en salat af gulerødder og rødløg vendt med olie og eddike og smagt til med salt og peber.
Opskriften er til 2 personer.
TIP: Opbevar pestoen i køleskabet i et skoldet glas og med en smule olivenolie på toppen
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER