Pastagratin med chorizo
Foto: Anders Schønnemann
Selv om bøffelmozzarella er meget dyrere end den billigste mozzarella, er den virkelig pengene værd
150 g tørrede penne (gerne fuldkorns-)
salt
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
150 g stærk, blød chorizopølse
1 dåse tomater, 400 ml
250 g babyspinat
salt og peber
evt. 1 nip sukker
ENDVIDERE:
1 mozzarella, gerne bøffel (125 g)
TILBEHØR:
100 g rucola
1 rødløg i tynde både
olivenolie
æbleeddike
peber
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra. Tænd ovnen på 220°.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en varm gryde. Skær chorizoen i skiver, og lad den sautere med. Tilsæt tomater, og lad det simre i 10 minutter. Skyl spinaten grundigt, og vend den i saucen. Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Vend pastaen med saucen, og fyld det hele i et ovnfast fad. Top med mozzarella i grove stykker, og gratinér pastaen i den varme ovn i ca. 10-15 minutter. Afslut evt. med grill for at få osten gylden.
Servér straks med en enkel salat af rucola og rødløg, vendt med olie, eddike og peber.
TIP: Også en god ret, hvis du har rester af pasta, du gerne vil have brugt
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER