Mad
22. juni 2011

Pastasalat med artiskok og basilikum

Hvis du hører til dem, der synes, at pastasalat er overvurderedet, så prøv alligevel denne, for som med alt andet gør gode råvarer en forskel
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/69bcdc6d83e14b989f80c1f173c5d239.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Køb en god tørret pasta, køb en supergod pesto (læs: dyr), eller lav den selv af frisk basilikum, pinjekerner, parmesan, citronsaft og god olivenolie. Så får du en frisk pastasalat, som passer til alt, hvad du kommer på grillen.

Pastasalat til 4-6 personer:

200 g tørret konkylie-pasta
eller små penne
2-3 spsk. god grøn pesto, f.eks. fra Meyers (eller hjemmelavet)
75 g ristede pinjekerner
1 glas grillede artiskokker i olie
3 forårsløg
ca. 75 g mangetoutærter eller friskbælgede grønne ærter
2 spsk. semitørrede tomater i olie (fås på glas)
1 håndfuld frisk basilikum
75 g pecorino, grana eller
parmesan, høvlet i flager (kan undgås hvis du gerne vil have en fedtfattig pastasalt)

Sådan laver du pastasalat:

Ingen pastasalt uden pasta - kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af, der skal helst ikke vand i din pastasalt. Vend den med pesto, og lad den trække, til den er afkølet. Rist pinjekernerne lysebrune på en tør pande. Skær artiskokkerne i halve eller mindre stykker alt efter hvordan du foretrækker din pastasalat. Hak forårsløgene, og skær mangetoutærterne i små skrå stykker. Vend det hele i din pastasalat sammen med tomater. Anret din pastasalat i et dybt fad, og drys med basilikumblade og masser af høvlet parmesan.

TIP: Pastasalat kan sagtens gemmes til dagen efter. Spis evt. din pastsalat som frokost dagen efter!

PRØV OGSÅ: Pastasalat med røget kalkul

Læs også