Mad
23. januar 2014Pizza med grønkål
Ugens torsdagsopskrift er pizza med grønkål. Få opskriften her
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Pizza med grønkål til 2-3 personer (30 min)
Grønkål har kort sæson, så husk at bruge den sunde kål, mens den er til at få fat på, og få masser af vitamin B og C, folat og jern indenbords.
INGREDIENSER 1 rulle færdig fuldkornspizzadej olivenolie til stegning 300 g champignoner salt og friskkværnet peber 150 g frisk grønkål 1 knivspids chiliflager revet skal af 1 usprøjtet citron 180 ricotta 50 g pecorinoOpskrift - sådan laver du pizza med grønkål
Opvarm ovnen til 200°. Læg pizzadejen på en bageplade med bagepapir. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl grønkålen, og skær den i strimler (fjern de grove stilke). Steg champignonerne i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen, og vend grønkål, chiliflager og revet citronskal sammen med champignonerne på panden. Smør ricotta på pizzadejen i et jævnt lag, og fordel grøntsagerne fra panden ovenpå. Bag pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter, til bunden er sprød. Tag pizzaen ud af ovnen, drys med friskrevet pecorino, og servér straks.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Thai-okse-salat med mandler og chilidressing - Få opskriften her
Kyllingesticks og broccolisalat med sennepsdressing - Få opskriften her