Mad
12. april 2012

Quinoa-frikadeller med salat

Ugens torsdagsopskrift er quinoa-frikadeller med salat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/51bf850a7c5544418c23b3efcdfb7565.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Vegetarfrikadeller af quinoa. Quinoa har et meget højt indhold af protein, så det er den perfekte erstatning for kød. Og så smager det så-å-å dejligt!

1 dl quinoagryn
1 fed hvidløg, hakket
1 løg, hakket
200 g champignoner, hakkede
olivenolie
100 g babyspinat
salt og peber
1 æg
olie til stegning

SALAT:
saft af 1 citron
1 spsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
1 hovedsalat
1 avokado i skiver
100 g oliven
100 g feta

TILBEHØR:
evt. groft brød

Skyl quinoaen, og kog den mør under låg i 15-20 minutter. Sautér imens hvidløg, løg og champignoner i olivenolie på en varm pande. Lad det hele sautere i 4-6 minutter, til det er mørnet. Tilsæt spinat, og lad den akkurat falde sammen. Kom hele pandens indhold op i en si, og lad det dryppe af. Vend det hele sammen med quinoa og æg. Form 6-8 frikadeller af "farsen", og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande.
Rør citronsaft, honning og olie sammen. Pluk salaten, og anret den med avokado og oliven. Dryp med dressingen, og top med smuldret feta. Servér straks quinoa-frikadeller med salat og evt. brød.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aac70eb422364c3c990796e136337054.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/02d464647f6142f6a97b2869c145f945.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/770bb70318304f2c8e0595c48726fe78.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/41e9da13a60c4f358ab5bb860cdeba2a.jpg

Læs også