Quinoa-frikadeller med salat
Foto: Anders Schønnemann
Vegetarfrikadeller af quinoa. Quinoa har et meget højt indhold af protein, så det er den perfekte erstatning for kød. Og så smager det så-å-å dejligt!
1 dl quinoagryn
1 fed hvidløg, hakket
1 løg, hakket
200 g champignoner, hakkede
olivenolie
100 g babyspinat
salt og peber
1 æg
olie til stegning
SALAT:
saft af 1 citron
1 spsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
1 hovedsalat
1 avokado i skiver
100 g oliven
100 g feta
TILBEHØR:
evt. groft brød
Skyl quinoaen, og kog den mør under låg i 15-20 minutter. Sautér imens hvidløg, løg og champignoner i olivenolie på en varm pande. Lad det hele sautere i 4-6 minutter, til det er mørnet. Tilsæt spinat, og lad den akkurat falde sammen. Kom hele pandens indhold op i en si, og lad det dryppe af. Vend det hele sammen med quinoa og æg. Form 6-8 frikadeller af "farsen", og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande.
Rør citronsaft, honning og olie sammen. Pluk salaten, og anret den med avokado og oliven. Dryp med dressingen, og top med smuldret feta. Servér straks quinoa-frikadeller med salat og evt. brød.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER