Annonce
Mad
13. januar 2025

Rikke Vad aka. Nogens Mor: “Mit mål for 2025 er, at frokosten skal være forkælelse – et lækkert break midt på dagen“

Når man har børn på 14, 12 og seks år, er der mange madpakker, der skal smøres – hver dag. Men hvordan husker man så sin egen frokost? Den erfaring er influent Rikke Vad Madsen, bedre kendt under aliasset ’Nogens Mor’, ved at tillære sig, for mens hun med årene har lært at skrue ned for sine egne ambitioner for ungernes madpakker, så er hendes mål for 2025 at forkæle sig selv lidt mere. Her deler hun ud af sine bedste tips om alt fra madpakker, hverdagen med børn og ikke mindst sin egen selvforkælelsesfrokost.
Af: Annonce for Den Grønne Slagter
ok

Foto: Rikke Vad

https://imgix.femina.dk/2025-01-07/den_gronne_slagter_logo.png

Rikke Vad Madsen er egentlig uddannet ergoterapeut, men efter hun fik sit tredje barn, som i dag er seks år gammel, begyndte tankerne om en anderledes arbejdskonstellation fritaget for 37-timers hjulet for alvor at kredse. Da hun vendte tilbage til sit job efter et års hjemmepasning i forlængelse af barslen, var hendes Instagram-profil @nogens_mor støt begyndt at vokse, og hun gik gradvist mere ned i tid på sit arbejde i takt med, at profilen fik tiltagende vokseværk.

I dag lever Rikke Vad Madsen af at være ’Nogens Mor’ til tre – en titel, hun altid har drømt om at have.

”Jeg har altid drømt om at blive mor, og stod det til mig var børneflokken endnu større, men det er man jo som oftest to om at bestemme,” siger hun.

På sin profil deler hun med vestjysk humor ud af alt det hverdagen i en børnefamilie byder på: fra vasketøj, til huslige pligter der (ofte) tilfalder kvinden i huset, og selvfølgelig rollen som mor, kone og alt derimellem. Og ja, så går hendes parallelvideoer med sammenligninger af mødre i 1980’erne versus i dag ofte viralt.

Kort sagt: Hun er mor, med alt hvad det indebærer af hverdagstummerum, og det betyder naturligvis også at hun – ligesom millioner af andre danskere hver dag skal have praktik, unger, madpakker og gymnastiktøj til at gå op i en højere enhed. Men heldigvis er Rikke Vad Madsen typen, der faktisk holder af hverdagen.

”Vi er en meget rejseglad familie, og vi har rejst meget de seneste tre år. Jeg er derfor blevet bevidst om, at uden hverdagens logistik og nogle gange hektiske planlægning, nyder man ikke rejserne lige så meget. Vi har rejst op til seks uger ad gangen, og når vi er afsted længes jeg faktisk også efter en hel almindelig hverdag,” siger Rikke Vad Madsen.

Hverdagen med tre børn i skolealderen kræver sit, og derfor er der også fart på morgenerne hos familien Vad Madsen.

”Jeg er mester i, at alle morgener bliver hektiske. Jeg er ikke ret god til at tidsberegne og jeg kan føle, at jeg har virkelig god tid, men ende med at komme ud ad døren i absolut sidste sekund. Mine børn kommer aldrig for sent, men ofte i sidste øjeblik,” fortæller influenten.

FAKTABOKS – ”OM DEN GRØNNE SLAGTER”

Hos Den Grønne Slagter finder du et stort udvalg af lækre, nøglehulsmærkede produkter. Der er fokus på at inspirere til en hverdag i balance, hvor det at leve lidt sundere ikke betyder, at du skal gå på kompromis med smagen.

Hun har dog fundet formlen på at tage toppen af stressen ved at være forberedt, lægge frem og koordinere aftenen før. Det gælder blandt andet madpakkerne, der skal med børnene i skole, hvor Rikke Vad Madsen har et lille søndagsritual, der gør madpakkemysteriet lidt lettere at gennemskue.

”Hver søndag spørger jeg børnene, hvad de vil have med på madpakken næste uge, og dermed kan jeg købe ind til det og sikre mig, at de får det med de har lyst til, og dermed kommer hjem med en madpakke, der er spist af,” fortæller hun.

Hun har også med sine 14 års erfaring som mor gjort sig en læring, der kan være som sendt fra himlen til frustrerede forældre, som ikke kan få kreative ambitioner, tid og det, der kommer med retur igen, til at gå op i en højere enhed:

“Jeg var faktisk rigtig god til at lave kreative madpakker, da børnene var små, men jeg syntes faktisk sjældent, at der blev sat pris på den. Min erfaring er, at en helt almindelig, plain og forudsigelig madpakke er det, man kommer længst med. I virkeligheden vil jeg elske at gøre noget ekstra ud af den, for det kan nemlig være en fin måde, at vise sin kærlighed til sine børn,” fortæller hun.

https://imgix.femina.dk/2025-01-07/profil-2.jpg

Foto: Rikke Vad

Når ungerne er sendt afsted i skole, tillader Rikke Vad Madsens selvtilrettelagte arbejdsliv, at hun ofte har tid til at prioritere sig selv og lade op til igen at være ’Nogens Mor’, når de kommer hjem igen.

Dagtimerne bruger hun – udover at arbejde – på at få trænet, hvilket giver hende energi til resten af dagen, og få spist en god frokost selv – også selvom det bliver spist mens der arbejdes.

”Jeg er virkelig dårlig til at prioritere pausen, og ofte bliver min frokost noget hurtigt. Jeg kunne godt finde på at springe over hvor gærdet er lavest og lave en ægte frokostklassiker - nemlig med toasten. Måske spice den lidt op med en ekstra god ost, lidt smør på brødet og så ellers bare helt straight med den bedste hamburgerryg fra Den Grønne Slagter,” fortæller Rikke Vad Madsen.

Hun fortæller dog, at hun, når hendes mand er hjemme fra sit arbejde på Nordsøen, er en smule bedre til at prioritere frokostpausen, da de er to, der kan holde en lille pause sammen. I de situationer bliver der også kræset lidt mere om frokostserveringen til de voksne derhjemme – en bagel eller en sandwich med Den Grønne Slagters kyllingspålæg: ”Enten silkeskåret kylling eller kyllingepålæg med et lille strejf af chilli. Og kronen på værket - sprødt kalkunbacon. Mums - mine tænder løber helt i vand,” siger den selvstændige influent.

Men som selvstændig er frokosten – ud over når den bedre halvdel er hjemme – sjældent en social ting, som man kender det fra andre typer jobs på kontor eller i fællesskaber. Men det betyder ikke, at Rikke Vad Madsen ikke dagdrømmer om lidt godt frokostselskab.

”Jeg er kæmpe Tessa fan og jeg elsker den måde hun møder verden på, med en kæmpe ’zero fucks given-attitude’. Jeg er sikker på, at hvis jeg spiste frokost med hende, ville jeg bare sidde og kigge på hende, suge alt til mig og knibe mig selv i armen bagefter. Jeg forsøger at møde verden på samme måde, gøre det jeg har lyst til og ikke bekymre mig om andres meninger,” fortæller Rikke Vad Madsen.

Hun er dog bevidst om at pauserne er gode.

”Jeg ville faktisk ønske, at jeg var bedre til at gøre frokosten til en pause med ro. Måske jeg skulle blive bedre til det i 2025. Så ambitionen er, at frokosten bliver en forkælelse, et lækkert break midt på arbejdsdagen,” siger hun.

Men det er altså med fuldt overlæg, at influenten ikke sætter arbejdet på pause, mens frokosten nydes – i hvert fald for nu, selvom der er ambitioner for mere nydelse i det nye år.

“Jeg føler stadig, at min profil er en hobby for mig, jeg elsker at ’gå på arbejde’ hver dag, og det er nok også det der gør, at jeg ikke føler et behov for at ’slukke for arbejdet’,” siger hun, og fortsætter: ”Jeg kan godt holde helt fri, jeg kan bare planlægge mit indhold til automatiske opslag. Men igen, det er en hobby for mig og ikke nogen sur pligt, så derfor gør jeg det sjældent.”

Læs også