Mad
19. december 2011

Ris-panna cotta med kirsebærsovs

Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på ris-panna cotta med kirsebærsovs
Af: Louisa Lorang
panna cotta

Foto: Anders Schønnemann

Næsten som risengrød, men alligevel ikke. Prøv - hvis du tør! Og husk, at du skal lave desserten dagen i forvejen. Hvilket passer mig glimrende, når jeg skal have gæster.

(dessert til 6-8 personer)

1 dl grødris
½ l sødmælk
1 nip salt

ENDVIDERE:
2½ dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk (ca. 480 g)
1 dl sukker
korn og bælg af 1 vaniljestang
4 blade husblas, udblødte
75 g mandelsplitter
1 hel smuttet mandel

TILBEHØR:
kirsebærsovs (den bedste du kan få)

Kom grødris og sødmælk i en gryde med et nip salt. Bring det i kog, og skru helt ned for varmen. Kog grøden i 30-35 minutter. Rør jævnligt. Tag gryden af varmen, og lad grøden køle en smule af.
Læg husblassen i blød. Bring fløde, kondenseret mælk, sukker og vanilje i kog ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen, og tilsæt den udblødte husblas. Rør, til husblassen er smeltet, og si massen. Vend risengrød og mandelsplitter i mælkeblandingen, og fordel cremen i 6 eller 8 glas (husk at putte en mandel i et af dem). Sæt panna cotta'en i køleskabet natten over.
Servér panna cotta med kirsebærsovs.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6c46714d631648f1bbf984e2a949fae2.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1969f0bbf9534ef6afe5dd57653ee4aa.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7198520c61a6425c8b471cf6af5d1a66.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7443c555975f44aca4021700033e21b3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/88a731397a2b4b3e8a65850cd1d64498.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/169bff2d14be4a3599d32ccdaa7cd3ff.jpg

Læs mere om:

Læs også