Mad
3. januar 2013

Ristet laks med syrlige kartofler

Ugens onsdagsopskrift er ristet laks med syrlige kartofler. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/01/1301-madplan/1301-mad-onsdag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Vælg gerne en vild laks. Den er langt sundere og ikke så fed som den opdrættede.

500 g små kartofler
salt
¼ dl æbleeddike
1 porre i tynde skiver
2 spsk. finthakkede løg (gerne skalotteløg)
¼ dl olivenolie
2 spsk. grofthakket estragon
salt

LAKS:
250 g laks uden skind og ben
lidt olie til stegning
salt

TILBEHØR:
salat eller dampede grøntsager

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Dræn vandet fra. Lun eddike, porre, løg og olivenolie en smule i en kasserolle, og vend den varme dressing med kartoflerne lige inden servering. Vend estragon i, og smag til med salt.
Steg imens laksen i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og servér straks med syrlige kartofler og salat eller dampede grøntsager.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Kartoflerne kan også spises kolde, som en slags rustik kartoffelsalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6131ef4e4846445a97a8c1cdeb880c05.jpg

Mandag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c38fc06357f241e78abd19ffa5ce945d.jpg

Tirsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dc6188c2d89c447092bc0fa23c26e374.jpg

Torsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/943924fad561484f85e7b404ad0f3b7e.jpg

Fredag

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.