Rødbedesuppe med peberrodscreme

foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 25 min. + kogetid
Denne suppe har ikke så meget til fælles med den russiske Borsjtj - ud over rødbederne selvfølgelig - men den er rigtig god og en fantastisk vintersuppe. Samtidig er den nem og hurtig at tilberede.
500 g rødbeder
2 kartofler af mellem størrelse
100 g bacon i terninger
1 fed hvidløg
1 tsk stødt korianderfrø
1 liter bouillon
2 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk frisk revet peberrod
Salt og peber
1 bundt purløg
Tilbehør:
Groft brød, 400 g
1. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.
2. Steg baconterningerne i en gryde, til de er sprøde. Tilsæt rødbeder, kartofler, presset hvidløg, korianderfrø og bouillon. Lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 min.
3. Rør græsk yoghurt med frisk revet peberrod og server det til suppen. Drys hakket purløg over og server med brød.
TIP: Brug en god færdigkøbt bouillon. Jeg kan varmt anbefale økologisk urtebouillon fra A. Vogel, som kan købes i de fleste helsekostforretninger.
Energi pr. person: 530 kcal. Fordelt på: protein 14%, kulhydrat 57%, fedt 28%