Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare
Foto: Line Falck
Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare til 4 personer (35 min)
Hvis du har tid, så smut forbi fiskehandleren efter store, flotte rødspættefileter.
INGREDIENSER8 rødspættefileter
2 æg
200 g rugmel
smør + olie til stegning
4 skiver groft rugbrød
SAUCE TATARE2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. sennep
salt og friskkværnet peber
1½ dl vindruekerneolie
2 spsk. cornichoner
1 spsk. kapers
2 spsk. persille
1 spsk. dild
2 spsk. purløg
1 spsk. hvidvinseddike
COLESLAW1 lille spidskål
2 gulerødder
Opskrift -sådan laver du rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare
1. Sauce tatare: Pisk æggeblommer med sennep, salt og peber. Tilsæt olien, lidt ad gangen, og pisk, til konsistensen er som mayonnaise. Hak cornichoner, kapers og krydderurter fint. Vend det hele i mayonnaisen sammen med hvidvinseddike.
2. Dup rødspættefilerne tørre med køkkenrulle. Pisk æggene let sammen i en dyb tallerken. Hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Dyp rødspættefileterne først i æg og herefter i rugmel. Opvarm en pande med smør og olie, og steg rødspætterne, 1 ad gangen, i ca. 3 minutter på hver side.
3. Coleslaw: Skyl spidskålen, og snit den helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Bland spidskål og gulerødder med ca. halvdelen af den frisklavede sauce tatare, til grøntsagerne er netop dækkede. Rist rugbrødet. Anret en stegt rødspætte oven på hver skive rugbrød, og top med coleslaw. Servér resterende sauce tatare i en skål ved siden af.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Clubsandwich med kylling, bacon og æg - Få opskriften her
Omelet med soltørrede tomater på landbrød - Få opskriften her
Rugbrød med hummus, bresaola og gedeost - Få opskriften her