Mad
14. april 2014

Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre højtbelagte retter. Her får du opskriften på rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare
Af: Marie Melchior
Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare

Foto: Line Falck

Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare til 4 personer (35 min)

Hvis du har tid, så smut forbi fiskehandleren efter store, flotte rødspættefileter.

INGREDIENSER

8 rødspættefileter

2 æg

200 g rugmel

smør + olie til stegning

4 skiver groft rugbrød

SAUCE TATARE

2 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. sennep

salt og friskkværnet peber

1½ dl vindruekerneolie

2 spsk. cornichoner

1 spsk. kapers

2 spsk. persille

1 spsk. dild

2 spsk. purløg

1 spsk. hvidvinseddike

COLESLAW

1 lille spidskål

2 gulerødder

Opskrift -sådan laver du rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare

1. Sauce tatare: Pisk æggeblommer med sennep, salt og peber. Tilsæt olien, lidt ad gangen, og pisk, til konsistensen er som mayonnaise. Hak cornichoner, kapers og krydderurter fint. Vend det hele i mayonnaisen sammen med hvidvinseddike.

2. Dup rødspættefilerne tørre med køkkenrulle. Pisk æggene let sammen i en dyb tallerken. Hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Dyp rødspættefileterne først i æg og herefter i rugmel. Opvarm en pande med smør og olie, og steg rødspætterne, 1 ad gangen, i ca. 3 minutter på hver side.

3. Coleslaw: Skyl spidskålen, og snit den helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Bland spidskål og gulerødder med ca. halvdelen af den frisklavede sauce tatare, til grøntsagerne er netop dækkede. Rist rugbrødet. Anret en stegt rødspætte oven på hver skive rugbrød, og top med coleslaw. Servér resterende sauce tatare i en skål ved siden af.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Clubsandwich med kylling, bacon og æg - Få opskriften her

Omelet med soltørrede tomater på landbrød - Få opskriften her

Rugbrød med hummus, bresaola og gedeost - Få opskriften her

Læs også