Mad
18. marts 2013

Røget hellefisk på en ny og elegant måde

Opskrift: Spis foråret ind med lækker røget hellefisk, der nærmest smelter på tungen
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/12/paaske-mad/mad2-612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Røget hellefisk med syltede tomater er en utroligt elegant ret at servere til påskefrokosten eller som forret til påskemiddagen.

Retten er utroligt nem at lave, da det egentlig bare er tomaterne, der skal syltes. Det kan du sagtens gøre dagen i forvejen, og så er det nemt at anrette den røgede hellefisk sammen med de syltede tomater lige inden servering.

Røget hellefisk med syltede tomater

Tid: 20 min. + hviletid: 2 timer
6 pers.

Det skal du bruge
300 g røget hellefisk

SYLTEDE TOMATER:
250 g små daddeltomater
1 lille kanelstang
4 kardemommefrø, let knuste
1 spsk spidskommen, let knust
½ citron, delt i 8 både
2 tsk sukker
Havsalt, friskkværnet peber
½ dl sherryvineddike
1 dl olivenolie

ENDVIDERE:
1 godt brød
1 lille bakke ærteskud

LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her

Sådan laver du røget hellefisk med syltede tomater
Kom alle ingredienserne til de syltede tomater i en lille gryde og lad det koge 1 min. Sluk for varmen og lad det trække i lagen i 2 timer.

Anret røget hellefisk med de små syltede tomater og ærteskud og servér retten til påskefrokosten eller som forret sammen med frisk flute.

Læs også