Røget hellefisk på en ny og elegant måde
foto: Bjørn Jakobsen
Røget hellefisk med syltede tomater er en utroligt elegant ret at servere til påskefrokosten eller som forret til påskemiddagen.
Retten er utroligt nem at lave, da det egentlig bare er tomaterne, der skal syltes. Det kan du sagtens gøre dagen i forvejen, og så er det nemt at anrette den røgede hellefisk sammen med de syltede tomater lige inden servering.
Røget hellefisk med syltede tomater
Tid: 20 min. + hviletid: 2 timer
6 pers.
Det skal du bruge
300 g røget hellefisk
SYLTEDE TOMATER:
250 g små daddeltomater
1 lille kanelstang
4 kardemommefrø, let knuste
1 spsk spidskommen, let knust
½ citron, delt i 8 både
2 tsk sukker
Havsalt, friskkværnet peber
½ dl sherryvineddike
1 dl olivenolie
ENDVIDERE:
1 godt brød
1 lille bakke ærteskud
LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her
Sådan laver du røget hellefisk med syltede tomater
Kom alle ingredienserne til de syltede tomater i en lille gryde og lad det koge 1 min. Sluk for varmen og lad det trække i lagen i 2 timer.
Anret røget hellefisk med de små syltede tomater og ærteskud og servér retten til påskefrokosten eller som forret sammen med frisk flute.