Mad
2. november 2011

Rombraiseret ananas med lakrids

Den søde ananas smager skønt, når den braiseres i rom og farin. Servér den med lakridsis eller en almindelig vaniljeis
Af: af Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/872e1cf85b4645a29bff7c830e051675.jpg

Foto: Lars Ranek






(4 personer)
1 ananas

LAGE:
1 vaniljestang
1 spsk. lakridspulver fra Urtekram
1½ dl mørk rom
6 spsk. brun farin
2 cm ingefærrod i skiver

TILBEHØR:
lakridsis, evt. Morten Heibergs (kan fås i Irma)

Skær enderne af ananassen, stil den på højkant, og skær al skrællen af ned langs frugten. Del den i kvarter, og fjern stokken. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; bland dem med rom og lakridspulver, og hæld det over ananasstykkerne. Drys med farin, og læg ingefærskiverne og vaniljebælgen i lagen. Braisér ananasstykkerne i en 140° varm ovn i 50 minutter. Vend stykkerne hvert 10. minut, og hæld lage over. Tjek med en kniv, om ananassen er mør, og giv den evt. længere tid. Tag fadet ud af ovnen, og hæld lagen i en lille gryde. Kog lagen ind til en tyk sirup, og servér ananassen med en kugle is og lidt lage over.

Prøv også: Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder>>

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også