Mad
2. maj 2013

Rugmelsstegt makrel med brunet smør

Ugens fredagsopskrift er rugmelsstegt makrel med brunet smør. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/05/1318-madplan/1318-mad-fredag-copy.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Brunet smør er en skøn luksus. Nemt og smager af nødder og SMØR! Elsker det på sprøde, rugmelsstegte makrel ... det er jo fredag.

Rugmelsstegt makrel med brunet smør til 2 personer (30 min.)

Ingredienser:
2 makreller i filet
rugmel
smør og olie til stegning
salt

Brunet smør:
100 g smør

Tilbehør:
200 g grønne bønner
salt
1 spsk. flydende honning
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
3 spsk. kapers
1 lille rødløg i både
500 g kogte kartofler

Opskrift - Sådan laver du rugmelsstegt makrel med brunet smør:

1. Tjek makrel for ben, dup dem tørre med køkkenrulle, og vend fileterne i rugmel. Steg dem i olie og smør lige inden servering, og krydr med salt.

2. Kom smørret i en lille kasserolle, og lad det brune.

3. Nip enderne af bønnerne, og damp bønnerne i saltet vand i 3-5 minutter. De må ikke være rå. Skyl dem i koldt vand.

4. Rør honning sammen med eddike, olie, kapers og løg til kapersvinaigrette.

Servér stegte makrel med kapersvinaigrette, grønne bønner og kartofler med brunet smør.

Læs mere om:

Læs også