Salat med rødkål, kylling og blå ost
Foto: Anders Schønnemann
Lækker salat med rødkål, kylling og blå ost
Salaten er så fyldig og mættende, at jeg spiser den uden brød til. Men det er jo et spørgsmål om sult og smag.
2 kyllingebryster
lidt olie til stegning
salt
DRESSING:
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
4 spsk. æbleeddike
4 spsk. olivenolie
salt og peber
ENDVIDERE:
¼ rødkål i tynde strimler
1 hjertesalat, groftplukket
1 pære i skiver
3 stilke bladselleri, snittede
50 g valnødder
100 g blå ost
evt. brød
Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt. Skær dem i skiver lige inden servering.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend kål, salat, pære, bladselleri, valnødder og kylling sammen med dressingen, og anret salaten i dybe tallerkener. Riv eller smuldr blå ost over, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du har din blå ost i fryseren, kan du nemt rive den over salaten lige inden servering.
Prøv også: Rødkål-wraps med grøn hummus og kylling
Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fredag