
Salat med røget makrel

Foto: Anders Schønnemann
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flydende honning
4 spsk. olivenolie
salt og peber
1 frisésalat
100 g mangoldsalat
200 g grønne bønner, dampede
1 røget makrel, plukket
3 kogte æg i kvarter
1 bundt purløg, hakket
1 bundt radiser i skiver
Rør sennep, eddike, honning og olie sammen, og smag dressingen til med salt og peber. Pluk friseen. Brug den fine, lysegrønne midte, og skyl den grundigt i koldt vand sammen med mangold. Slyng salaterne, eller tør dem i et viskestykke.
Vend salater og bønner med lidt af dressingen, og anret salaten med makrel, æg, purløg og radiser. Servér straks med resten af dressingen og groft brød til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om: