Mad
19. december 2012Sild med appelsin, anis og kardemomme
Opskrifter: Velsmagende sild, der med sine krydderier smager af jul - prøv dem til julefrokosten
Af: Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Sild med appelsin, anis og kardemomme (Tid: 10 min. + Hviletid: 2-3 dage)
Ingredienser
3 dl friskpresset
appelsinsaft
2 dl æblecidereddike
350 g rørsukker
Tynde strimler skal
af øko-appelsin
5 stjerneanis
5 kapsler kardemomme
20 hele rosa peberkorn
2 laurbærblade
500 g saltede sildefileter (udvandede)
Fremgangsmåde
Bland appelsinsaft, eddike og sukker med alle krydderierne og lad det koge i ca. 10 min.
Tag fra varmen og afkøl helt. Skær sildefileterne i rustikke stykker, og læg dem i et skoldet opbevaringsglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.
Servér dem på godt rugbrød med fedt og dryp evt. med lidt lage.