Mad
12. august 2013

Skaldyrssuppe

En lækker, nem suppe, der kan tilsættes forskellige slags fisk og skaldyr. Server den evt. i mindre portion som forret. Kan du kun få muslinger i net med 1 kg, så brug dem alle og tag de overskydende ud af skallen og sæt på køl til en lækker forret i morgen med resten af hvidløgsmayonnaisen.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/34/mad/skaldyr-612x325.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Skaldyrssuppe med fisk

Det tager ca. 30 min. at tilberede skaldyrssuppe med fisk

Dette skal du bruge til skaldyrssuppe med fisk:

3 skalotteløg

2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
50 g champignoner
1 fennikel
2 spsk cognac
1 spsk tomatpuré
1½ dl hvidvin
Ca. 1 l fiskefond
Evt. et nip safran
Ca. 500 g blåmuslinger
4 store, rå rejer
Ca. 300 g fisk, f.eks. sandart, rødfisk, kulmulefilet
Salt, peber
Mayonnaise, f.eks. Hellmann's
Hvidløg
Citronsaft
Brød

Er du vild med skaldyr? Prøv også denne skønne opskrift på thaikrydrede tigerrejer

Sådan gør du
Damp hakket skalotteløg og hvidløg i olie i en stor gryde. Rør snittede champignoner og fennikel i. Damp et øjeblik og rør cognac og tomatpuré i. Hæld hvidvin i, kog 1 min. og tilsæt fiskefond og evt. safran. Skrub muslingerne og kassér dem, der ikke lukker sig. Kom muslinger og rejer i suppen og kog under låg i 2-3 min. Skær fisken i mindre stykker og læg i. Kog forsigtigt i 2 min. Smag til og servér med mayonnaise, rørt med presset hvidløg og citronsaft, samt brød.

Læs også