Mad
1. november 2012

Skinkesnitsler med jordskokker og æblesalat

Ugens mandagsopskrift er skinkesnitsler med jordskokker og æblesalat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/11/1244-madplan/1244-mad-mandag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Jordskokker er friske, sprøde og hurtige at tilberede. Spis dem indimellem i stedet for kartofler.

500 jordskokker
2 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. smør
1 spsk. hakket dild

ÆBLESALAT:
saft af 2 limefrugter
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie
1 æble i både
1 lille fennikel i tynde skiver
salt
lidt dild til pynt

ENDVIDERE:
2 skinkesnitsler
lidt olie
salt og peber

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog vand, salt og smør op, og damp jordskokkerne under låg i ca. 4-5 minutter. Vend dild i, og smag til.
Rør limesaft, honning og olivenolie sammen. Vend æbler og fennikel i dressingen, og smag til med salt.
Steg eller gril snitslerne på en varm pande/grillpande. Krydr med salt og peber, og servér straks snitsler, jordskokker og æblesalat.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Prøv også rå jordskokker snittet i ultra tynde skiver, og vendt med æblesalaten og ekstra dressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0e69b32c598b4958a3a6928712655dde.jpg

Tirsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/af4a15e0bfd44cb7b2fc6e795de4b552.jpg

Onsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/ed951ecdf0804e9ba712de1723d9da0c.jpg

Torsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/fa0adbb7fe324f36947c0284acdd40c1.jpg

Fredag

Læs også