Smørkarameller
Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig
På med gummihandskerne, og lav en klassisk smørkaramel. Læg en fugtig klud under bradepanden, så den står fast, mens du arbejder med karamelmassen. Du skal bruge et termometer.
Opskriften giver Ca. 120 stk.
Tid: 1½ time
DU SKAL BRUGE
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
3 dl strøsukker
2 spsk smør
neutral olie
LÆS OGSÅ: Mette Blomsterbergs lakridskarameller
SÅDAN GØR DU
1. Mål alle ingredienser af, og bland dem i en tykbundet kasserolle. Varm op under omrøring, og lad massen koge på middel varme, til den har en temperatur på 140 grader. Det tager ca. 40 minutter. Rør konstant i massen, så den ikke brænder på.
2. Smør olie i bradepanden, og hæld den færdigkogte masse ud.
3. Tag nogle olieindsmurte gummihandsker på, og ælt den meget varme masse. Fold, vrid og træk dejen ud, ligesom bolsjemasse, til den er smidig, lysnet og holder formen. Drej og træk den smidige karamelmasse til fingertykke stænger, og klip den efterfølgende i mindre stykker. Det skal gå temmelig hurtigt. Skil stykkerne, så de ikke klistrer sammen. Stil dem koldt, så de størkner.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavede karameller med salt