Snegle med basilikumpesto
Foto: Betina Hastoft
Basilikumpesto
5 min.
2 potter basilikum
20 g pinjekerner
2 fed hvidløg, pillet
40 g parmesan
1 dl god olivenolie
Salt og peber
Pluk bladene af i alt ca. 50-70 g basilikum og kassér stænglerne. Undgå, at der kommer jord ved.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Kom basilikum, hvidløg, ristede pinjekerner og parmesan i en minihakker og hak det hele groft. Tilsæt olivenolie og hak kort, til pestoen samler sig. Hvis du ønsker en finere konsistens, så tilsæt mere olivenolie og blend pestoen. Smag pestoen til med salt og peber.
LÆS OGSÅ: En klassisker: Pasta med pesto
Basilikumsnegle
Ca. 20-24 stk.
5 min. + ovn- og køletid
1 stor rulle butterdej, 275 g
¾-1 dl basilikumpesto, se opskrift
40 g revet parmesan
Frisk basilikum
Fold butterdejen ud med bagepapiret under. Smør dejen med basilikumpesto og drys med parmesan og friske basilikumblade. Rul dejen tæt sammen på den lange led, luk rullen helt og pak den ind i bagepapiret. Læg butterdejsrullen på køl/frost, så den bliver kold og derved nemmere at skære ud.
Tænd ovnen på 200°.
Skær rullen i skiver og læg sneglene med skærefladen opad på en bageplade beklædt med nyt bagepapir. Bag sneglene i ovnen i ca. 15 min. og nyd dem lune som snack.
Basilikumpesto smager også dejligt i snobrød - få opskriften her.