Mad
22. august 2012

Sød og syrlig brombærsirup

En let opskrift på brombærsirup - brug den i desserter og på kager
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/34/madsag/bromsirup.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen


Brombærsirup (Ca. ½ liter)

Ingredienser
400 g brombær
4 dl rødvinseddike
450 g sukker
250 g flydende honning

LÆS MERE: Find flere skønne opskrifter på bær til både sylte, sirupper og desserter her

Fremgangsmåde
Kom brombær og eddike i en beholder med låg og lad dem trække i 5 dage.

Sigt og pres forsigtigt al væden fra - den skal helst ikke være for uklar.

Kog væden op med sukker og honning og lad det koge lidt ind, til der er ca. ¾ l tilbage. Hæld på en skoldet flaske.

Anvendes fortyndet med vand som »voksen« saftevand med myntekviste og isterninger, til at hælde over isdesserter og kager eller kog siruppen yderligere ned og servér til ostebord.

LÆS MERE: Vil du vide mere om brombær? SØNDAG har samlet både information om de små sorte vidunderbær, og fundet 6 fantastiske opskrifter med brombær til dig - se mere her


Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ

>> køb HER

Vin-termometer

>> køb HER

Knivsæt fra Shun

>> køb HER

Læs også