Spaghetti med citron og parmaskinke
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Hvis du brugte bacon mandag, og det er det, du har tilbage, så bruger du selvfølgelig resten her.
250 g frisk pasta
3 fed hvidløg i tynde skiver
200 g små skalotteløg, pillede
olivenolie
2-3 skiver parmaskinke (eller bacon)
1 tsk. revet skal af økocitron
2 spsk. citronsaft
2 dl bælgede ærter
½ spsk. smør
50 g revet parmesan
salt og peber
50 g rucola
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
høvlet parmesan
Kog pastaen i saltet vand i et par minutter (eller efter anvisningen på pakken). Dræn vandet fra, men gem noget.
Sautér hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande. Klip skinke eller bacon i strimler; kom den på panden, og lad den stege lidt. Hvis du bruger bacon, skal du starte med at stege baconen og SÅ komme løg på.
Tilsæt citronskal, citronsaft, ærter, ½-1 dl kogelage fra pastaen, smør og revet parmesan. Smag til med salt og peber. Vend rucolaen med olivenolie og citronsaft, og anret pastaen toppet med rucola og parmesan. Servér straks.
Opskriften er til 2 personer
TIP: En klassisk tomatsalat er dejlig som forret eller som tilbehør til denne enkle pastaret.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER