Spaghetti med flødesauce og sprængt ørred til 4 personer
Tid: 20 minutter. Trækketid: 15 minutter. Ovntid: 10 minutter.
DET SKAL DU BRUGE 500 g spaghetti 3 dl piskefløde salt og friskkværnet peber saft af ½ citron 1 håndfuld finthakket dild
SPRÆNGT ØRRED 2 dl vand 1 dl sojasauce 10 g salt 5 g sukker 2 ørredfileter
TIL SERVERING skov- eller havesyre friskrevet parmesan friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du spaghetti med flødesauce og sprængt ørred
1. Sprængt ørred: Hæld vand, sojasauce, salt og sukker i en gryde, og giv det et kort opkog, til salt og sukker er opløst. Afkøl helt. Lad ørredfileterne trække i sojalagen i 15 minutter. Forvarm ovnen til 90°. Tag fileterne op af lagen, og tør dem grundigt af. Steg dem i ovnen i 8-10 minutter. Lad fileterne køle ned, og skil dem så forsigtigt ad. Gem den saft, der løber fra fiskene, mens de køler ned. 2. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og med rigeligt salt i kogevandet. Kog fløden op i en gryde sammen med saften fra fisken. Skru ned for varmen, når fløden begynder at boble, og lad den koge ind til ca. halvdelen. Smag fløden til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket dild, og vend den friskkogte spaghetti i flødesaucen. Vend også flager af den sprængte ørred i, og sørg for, at alt bliver dækket af saucen. 3. Servér i dybe tallerkener, og drys med skovsyre, revet parmesan og friskkværnet peber.
PRØV OGSÅ: Ovnbagt fisk med rødbeder og fennikel