Mad
22. april 2015

Sprængt kalkunbryst med perlebygsalat og peberrodscreme

Sprængning er en særlig tilberedningsmetode, som giver mørt og smagfuldt kød. Opskriften er nem at gå til, men husk, at kalkunbrystet skal trække i et døgn, så begynd i god tid.
Af: Marie Melchior
https://imgix.femina.dk/media/article/1516-spraengt-kalkunbryst.png

Foto: Line Falck

Sprængt kalkunbryst med perlebygsalat og peberrodscreme til 6 personer

DET SKAL DU BRUGE 2 kg kalkunbryst 2 kviste frisk rosmarin 2 kviste frisk timian 2 laurbærblade KOGELAGE 3 l vand 150 g salt 75 g sukker 1 spsk. hele korianderfrø 1 spsk. sorte peberkorn GRØNTSAGER 2 gulerødder 2 porrer 2 stilke bladselleri 2 kviste rosmarin 2 kviste timian 2 laurbærblade PERLEBYGSALAT 250 g perlebyg 5 gulerødder, gerne i forskellige farver 1 skalotteløg 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning 250 g frisk babyspinat 1 bundt bredbladet persille PEBERRODSCREME 1½ dl cremefraiche 18 % 1½ dl cremefraiche 38 % saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 spsk. flydende honning ca. 3 spsk. friskrevet peberrod salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du Sprængt kalkunbryst med perlebygsalat og peberrodscreme

1. Kogelage: Kog vand, salt og sukker sammen. Tilsæt let knuste korianderfrø, og rør dem i lagen sammen med hele peberkorn. Afkøl lagen helt. Læg kalkunbrystet i afkølede lage sammen med rosmarin, timian og laurbærblade. Læg låg på gryden, og sæt på køl i 1 døgn. 2. Tag kalkunbrystet op af gryden, og kassér lage og krydderier. Vask gryden, og læg kalkunbrystet tilbage i den. 3. Grøntsager: Skræl gulerødder, og rens porrer og bladselleri. Skær det hele i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med krydderurterne. Hæld koldt vand på, til det dækker kalkunbrystet, og kog det i 45-50 minutter. Sluk for varmen, og lad kødet hvile i 30 minutter i lagen, før det tages op og afkøles. Kassér grønt og urter. 4. Perlebygsalat: Kog perlebyg efter pakkens anvisning, og hold den varm. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver på skrå. Pil og hak løg, og steg det let i olie og smør på en pande. Tilsæt gulerødder, og steg dem ved høj varme i 8 minutter. Skyl spinaten, og steg den med på panden i de sidste minutter, så den netop falder sammen. Bland gulerødder og spinat med perlebyg og hakket persille. 5. Peberrodscreme: Rør de 2 slags cremefraiche sammen med fintrevet citronskal, citronsaft og honning. Smag til med peberrod salt og peber. PRØV OGSÅ: Thai-kylling med spicy kokossauce
https://imgix.femina.dk/madplan_artikel_banner_620x150_0.jpg

Læs også