Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær

Foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 20 min.
Råmarinerede jordskokker kræver, at man skrubber knoldene godt og skærer dem i ultratynde skiver.
500 g jordskokker
3 spsk æbleeddike
2 spsk ekstra
jomfruolivenolie
4 skalotteløg
2 hjertesalat
50 g soltørrede tranebær
Friskkværnet peber
Lidt bredbladet persille
1. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ultratynde skiver. Læg skiverne i en skål og hæld æbleeddike og olivenolie over. Drys med ½ tsk salt og lad jordskokkerne stå i ca. 30 min.
2. Hak skalotteløgene og vend dem med jordskokkerne.
3. Skyl salaten og anret den med jordskokker. Drys soltørrede tranebær over og krydr med peber. Top med bredbladet persille.
TIP: Fordi opskrifterne er beregnet som tilbehør, kan fedtenergiprocenten godt overstige de anbefalede 30%.
Energi pr. person: 200 kcal. Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 57%, fedt 35%