Stegt rådyrsteg med rødvinssauce og salat med jordbærvinaigrette
TID: 1 god time. Til 2 personer
Afpuds fra rådyr
Suppevisk (gulerod, løg, timian, persillestilke, laurbærblad, 2 enebær)
Ca. 3 dl rødvin
1 rådyrsteg, skåret af
låret, ca. 800 g
Smør
Smørbolle
Tilbehør:
Kartofler
Olie
Salt og peber
Grøn salat
Jordbærvinaigrette:
4 modne jordbær
1 lille tsk dijonsennep
2 spsk vineddike
¾ dl mild oliven- eller rapsolie
Brun afpuds og suppevisk i en gryde i lidt olie, dæk med vand og lad det koge i 40 min.
Vend kartoflerne i lidt olie, salt og peber i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
Sigt fonden og kog den ned med 2 dl rødvin.
Drys kødet med salt og peber og brun det på en pande i smør. Læg det i et ovnfast fad og kom 1 dl rødvin og 2 dl vand ved. Sæt stegen i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Tag den ud og lad den hvile i 15 min. Sæt den ind igen ved 200 grader og steg færdig i ca. 15 min., afhængig af tykkelsen.
Sigt skyen fra fadet over i fonden. Når den smager kraftigt, jævnes den let med en smørbolle. Lad den koge videre i ca. 10 min. og smag til.
Blend ingredienserne til jordbærsalsaen og smag til.
Server stegen i tynde skiver med kartofler, sauce og grøn salat med jordbærvinaigrette til.
TIP: Bestil kødet i god tid hos din vildthandler og husk at fortælle, hvilken udskæring du skal bruge.
Prøv også: