Stegte kammuslinger med fennikel og lakridsbrød
Forretter

Stegte kammuslinger med fennikel og lakridsbrød

9. februar 2015Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
Prøv Feminas nye og anderledes opskrift på kammuslinger

Ingredienser

  • 300 g (store) kam-muslinger
  • Smør til stegning
  • Lakridspulver
  • 1 lille rødløg
  • 1 fennikel
  • 150 g blandet salat
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk mayonnaise
  • Salt, peber
  • Evt. 1 lakridsrod
  • 4 tynde skiver rugbrød
  • Lakridspulver eller -sirup

Fremgangsmåde:

  1. Tø kammuslingerne op.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Dup muslingerne tørre og læg dem på et lille fad, der er smurt med smør. Krydr godt med salt og peber og drys ½ tsk lakridspulver over.
  4. Steg muslingerne i ovnen i ca. 15 min.
  5. Pil og skær løget i tynde skiver.
  6. Skær fenniklen i tynde skiver.
  7. Skyl og tør salaten.
  8. Rør 1 tsk lakridspulver, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber.
  9. Vend rødløg, fennikel og salat i dressingen, og arrangér salaten i fire skåle. Top med kammuslinger og riv evt. lidt frisk lakridsrod over.
  10. Skær brødet i trekanter og steg det i smør på en pande.
  11. Lad det afkøle på en rist.
  12. Hæld lidt sirup på brødet eller drys lakridspulver på, og servér til salaten.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også