Stegte sild med røget kartoffel
Tekst: Jane Frederiksen, Foto: Bjørn Jakobsen
Ida Davidsen har gjort det igen - kreeret et helt fantastisk stykke smørrebrød. Denne gang er det en lækker sag med stegte sild og røget kartoffel.
Stegte sild med røget kartoffel
Det skal du bruge
1 skive rugbrød
1 stegt sild i eddike
Røget kartoffel, se anvisning nedenfor
Røget makrelsalat, se opskrift nedenfor
Thaimarineret tang, fås hos fiskehandleren
Tomat og dild til pynt
Prøv også Ida Davidsens opskrift på kammuslinger med dildkartoffel
Sådan laver du røget kartoffel
Brug en røgekasse, der fås i bl.a. jagtudstyrsforretninger, eller en kuglegrill.
Kartofler i medium str. koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt. Røges herefter i ca. 2 timer i røgekasse. Eller 10 min. under låg i en varm grill med 2 store håndfulde grov rygeflis på gløderne.
Sådan laver du røget makrelsalat
Rør plukket røget makrel, hakket løg og hårdkogt æg, salt, peber og kryddermayonnaise sammen til lind konsistens.
Se evt. Ida Davidsens egen opskift på kryddermayonnaise her
Anret dit smørrebrød
Anret den stegte sild med skivede røgede kartofler på rugbrødet. Kom en stribe makrelsalat og den dekorative tang ovenpå og server dit smørrebrød med en skive tomat og dild som pynt.