Mad
21. november 2011

Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Opskriften er en del af en komplet venindejulefokost - her får du opskriften på sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø
Af: Camilla Zarah Lawes
Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Foto: Lars Ranek

Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Én eller to tynde skiver laks serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret.

(6 personer)
600 g fersk laks i et helt stykke
(bestilles hos din lokale fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt

KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
2 spsk. fennikelfrø
citronpeber

SENNEPSVINAIGRETTE:
3 spsk. grovkornet peber
1 spsk. sherryvineddike
6 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
lidt sukker

FENNIKELSALAT MED ÆBLE:
1 lille fennikel skåret i helt
tynde skiver, på langs
2 røde æbler, skåret i tynde både

PYNT:
1 lille bundt kørvel

TILBEHØR:
6 skiver ristet rugbrød

Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad laksen stå i køleskabet i minimum 10 timer.
Mal koriander- og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil laksen tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i vinaigretten.
Skær laksen i tynde skiver (uden skind), og servér den med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel. Giv ristet rugbrød til.

FLERE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/62252c115574461fa7f9b403c318355b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/2bdf0063853a4679a31255fa208de6bd.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/481a44273c8940c5baddd3b9623b886e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c004941c70c84f6098c8beefc59b5a95.jpg

Læs mere om:

Læs også