Mad
21. november 2011

Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Opskriften er en del af en komplet venindejulefokost - her får du opskriften på sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/55fab5cacba04202a36b30cc0c832229.jpg

Foto: Lars Ranek

Én eller to tynde skiver laks serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret.

(6 personer)
600 g fersk laks i et helt stykke
(bestilles hos din lokale fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt

KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
2 spsk. fennikelfrø
citronpeber

SENNEPSVINAIGRETTE:
3 spsk. grovkornet peber
1 spsk. sherryvineddike
6 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
lidt sukker

FENNIKELSALAT MED ÆBLE:
1 lille fennikel skåret i helt
tynde skiver, på langs
2 røde æbler, skåret i tynde både

PYNT:
1 lille bundt kørvel

TILBEHØR:
6 skiver ristet rugbrød

Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad laksen stå i køleskabet i minimum 10 timer.
Mal koriander- og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil laksen tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i vinaigretten.
Skær laksen i tynde skiver (uden skind), og servér den med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel. Giv ristet rugbrød til.

FLERE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/62252c115574461fa7f9b403c318355b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/2bdf0063853a4679a31255fa208de6bd.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0737be106f6547609adaa54265e04656.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/481a44273c8940c5baddd3b9623b886e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c004941c70c84f6098c8beefc59b5a95.jpg

Læs mere om:

Læs også