Sund julekonfekt: Julekugler
Udgivet første gang 28. november 2013. Foto: Martin Tanggaard
Julen byder ofte på tunge retter, masser af brun sovs, chokoladekalender, æbleskiver og konfekt i lange baner. Det hele smager dejligt og hører sig til højtiden – men af og til kan det måske være meget rart med et lettere og sundere alternativ.
Dét får du her.
Næringsindhold i julekuglerne
Pr. 100 g:
Protein: 12,1 g
Fedt: 33,9 g
Kulhydrat: 48,5 g
Kostfibre: 3,8 g
Energiindhold: 2.245 kJ/536 kcal
Julekugler: Sundere julekonfekt
Julekugler er navnet på denne slags julekonfekt, der er sundere og ligger lettere i maven end traditionel konfekt med nougat og marcipan.
Julekuglerne består primært af nødder, tørret frugt, mørk chokolade og kokosmel.
De er desuden vendt i hindbærstøv, lakridspulver og kokosflager.
Kuglerne er ikke kaloriefattige, men de tilfører til gengæld kroppen en masse sunde fedtstoffer og fibre, som ellers kan være svære at finde i de fleste julegodter.
Velbekomme!
Ingredienser til julekugler
200 g mørk chokolade
6 spsk. kokosolie
3 håndfulde ristede hasselnøddekerner (cirka 100 g)
300 g soltørrede figner
200 g soltørrede abrikoser
2 dl kokosmel
100 g quinoa-flager
1 dl vand
1 tsk. lakridspulver
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. salt
Pynt:
Kakaopulver eller kokos
Frysetørrede hindbær blendet til støv
Lakridspulver
Kanel eller chaipulver
Julekugler: Sådan laver du opskriften på sundere julekonfekt
- Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med kokosolie over et vandbad. Tag skålen fra varmen, når chokoladen er smeltet.
- Blend hasselnødderne fint, tilsæt figner og abrikoser, og blend det til en ensartet masse.
- Kom massen i en stor skål, og rør chokoladeblandingen i.
- Vend kokosmel, quinoa, vand, lakridspulver, vaniljepulver og salt i.
- Stil massen på køl i 30 minutter.
- Tril massen til kugler i passende størrelse og vend i dem i det ønskede pynt – for eksempel kokosmel, kanel, lakridspulver, kakao, chaipulver eller frysetørrede hindbær blendet til støv.
- Stil på køl, til kuglerne skal spises.
Kuglerne kan opbevares et par uger i køleskabet – hvis de altså får lov at stå så længe.