Svampesuppe med butterdejslåg
Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 3 skalotteløg 2 fed hvidløg 4 kviste timian 350 g champignoner 25 g smør til stegning 1 dl hvidvin 8 dl hønsefond 2 dl piskefløde salt og friskkværnet peber 250 g kejserhatte olie til stegning BUTTERDEJSLÅG: 1 rulle butterdej 1 æg til pensling
PRØV OGSÅ:
En rigtig lækker luksus-svampesuppe 1. Pil og hak løg og hvidløg. Pluk timian. Rens champignoner, og hak dem groft. Steg løg, hvidløg og timian i smør i en stor gryde. Tilsæt champignoner, og lad dem stege med i 5 minutter. Hæld vin ved, og lad den koge næsten væk. Tilsæt fond, og lad suppen koge i ca. 20 minutter. Blend herefter suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er helt glat, og tilsæt fløde. Giv suppen et lille opkog, og smag til med salt og peber. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Tænd ovnen på 180°. Rens kejserhattene, og skær dem i kvarter. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter, til de har taget en smule farve, og fordel dem i suppen. 2. BUTTERDEJSLÅG: Læg et låg af butterdej på hver skål, og skær det til, så det passer. Pensl låget med sammenpisket æg. Bag skålene i ovnen i 15 minutter, og servér straks.