
Svinekød i grøn karry

Foto: Anders Schønnemann
300 g svinekød i strimler
lidt olie til stegning
1 tsk. sukker
1 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. grøn karry
200 ml kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft (af ca. 1 limefrugt)
1 rød peberfrugt
75 g sukkerærter
ENDVIDERE:
1 håndfuld plukket koriander
1 håndfuld hakkede peanuts
kogte ris, gerne fuldkorns-
limebåde
Rist svinekødet i olien i en varm wok, til det har godt med farve. Tilsæt sukker, ingefær, hvidløg og grøn karry, og lad det stege lidt. Kom kokosmælken på, og lad det simre i 7-8 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.
Skær imens peberfrugten i strimler, og kom dem i wokken sammen med sukkerærterne. Lad dem varme med i et minuts tid eller to. Tag wokken af varmen, og servér straks med peanuts og koriander på toppen. Giv ris og limebåde til.
NB: Husk at sætte 125 gram kikærter i blød til fredag!
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om: