Mad
30. april 2012Syltede pærer med karamelfløde
En über-klassiker. Jeg fik altid denne dessert som barn, og den er stadigvæk helt fantastisk!
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
(dessert til 4)
4 pærer
9 dl vand
7 dl sukker
½ dl citronsaft
KARAMELCREME:
100 g sukker
½-1 dl vand
¼ l fløde
Vinforslag: La Playa Sauvignon Blanc 2009 Late Harvest
Skræl pærerne. Kog vand, sukker og citronsaft op, og pochér pærerne i 2 minutter. Lad dem køle af i lagen. Tag dem forsigtigt op, og lad dem dryppe af.
Smelt sukkeret, og tilsæt lidt af vandet. Det bruser, og sukkeret stivner igen, så vær forsigtig. Lad det koge op igen, så sukkeret igen smelter. Tilsæt evt. mere vand. Du skal have flydende karamel. Lad den køle helt af. Pisk fløden blød og fin, og vend karamel i piskefløden.
Servér pærerne med karamelfløde - MUMS
Syltede abrikoser med is og små kager