Tomatsuppe med bagt fisk
Foto: Anders Schønnemann
(forret til 4 personer/middagsret til 2)
ca. 400 g langefilet, brosme eller torsk
salt og peber
2 tsk. olivenolie
lidt fintrevet øko-citronskal
SUPPE:
1 revet gulerod
1 lille finthakket skalotteløg
2 spsk. olivenolie
ca. 600 g tomater i kvarter
evt. 1 tsk. tørret eller
frisk oregano
1 spsk. lys vineddike
2 tsk. rørsukker
4 dl grøntsags- eller
hønsebouillon
2 dl purerede tomater på glas
PYNT:
revet citronskal
friskhakket basilikum, kørvel eller dild
TILBEHØR:
flutes eller ristet brød i
tynde skiver
Skær fisken i 4 portionsstykker, læg dem på en bageplade med bagepapir, og kom olie, salt, peber og citronskal på.
Lav suppen: Gør alle grøntsagerne klar. Svits gulerod og løg godt i olien i en tykbundet gryde. Kom tomaterne og evt. oregano ved, og svits dem i 4-5 minutter. Kom eddike og sukker over, og kog i 1 minut. Kom bouillon og purerede tomater ved, og lad suppen småkoge i 20 minutter. Purér den i gryden med en blenderstav. Varm den igennem, og smag den til med salt, peber og evt. mere sukker.
Bag fisken i en 225° varm ovn i 5-6 minutter, til den akkurat er fast. Anret suppen med et stykke fisk, drys den med revet citronskal, og kom masser af nippede eller hakkede krydderurter i suppen. Giv ristet brød til.
RELEVANTE LINKS