Tricket er gået viralt: Nu skal du ikke længere bruge en kniv til at skære en kyllingefilet ud
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Sandsynligheden for, at du rækker ud efter en kniv og et skærebræt, når du skal ordne kyllingefiletten er stor.
Men nu breder en ny trend sig på de sociale medier. Og den får flere og flere til at lægge køkkenknivene fra sig.
Bare rolig, du skal ikke ud og investere i dyre knive eller andet fancy køkkenudstyr, i virkeligheden skal du bare bruge en saks.
Inger Houghton, også kendt under Instagramnavnet 'Inger in Dubai', er en af dem, der pusher trenden på de sociale medier. For hun foretrækker en saks frem for en kniv, når der skal skæres kylling.
Men kan man godt det?
- Jeg foretrækker at klippe kyllingen, og jeg har gjort det, så længe jeg kan huske. Det er både nemmere og hurtigere, siger hun.
Hun siger dog også, at hvis man er i besiddelse af en skarp kniv, kan den være lige så effektiv.
- Jeg vil gætte på, at folk der har meget skarpe knive, kan skære den hurtigere, end jeg kan.
Alligevel foretrækker hun saksen fremfor kniven.
Jan Ivar Nykvist, kok, stylist og madekspert, fortæller, at en af ulemperne ved at klippe kyllingen er finesse. Stykkerne bliver ikke lige så fine som med en kniv.
- Det kan fungere, hvis man skal have lidt rustikke stykker for eksempel i en gryderet. Hvis du er en af dem, der klipper kyllingen med en saks, så bør du have en særskilt saks, der kun bruges til dette formål, siger Nykvist.
Han opfordrer heller ikke til, at man bruger den gode gamle køkkensaks, man har haft liggende i skuffen, som har været brugt til alverdens formål - der kan gemme sig bakterier i krogene.
Selv holder han sig til at skære kyllingen på gammeldags manér, på et skærebræt med en kniv.
Denne artikel blev første gang bragt af kk.no, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.