Trøfler med kaffe
Foto: Betina Hastoft
Kaffe og kakao er et perfekt match, og her mødes de to sager i en flok fløjlsbløde trøfler, som du både kan servere til kaffen og pakke med i madpakken, når hverdagen rammer. Opskriften her giver ca. 16 trøfler, og de er hurtige at lave - blot skal du huske, at de skal stå i køleskabet natten over. Opbevar dem også på køl, når de er færdige.
Du skal bruge:
100 g mørk chokolade
¾ dl piskefløde
2 tsk. frysetørret kaffe
12 g smør
½ spsk. flydende honning
1 spsk. kakaopulver
½ spsk. frysetørret kaffe
Kaffe til dessert? Prøv denne skønne parfait.
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint.
Kog piskefløden op med frysetørret kaffe. Tag gryden fra varmen og smelt chokoladen i fløden. Tilsæt smør og honning og rør til smørret smelter.
Hæld trøffelmassen i en flad beholder, foret med husholdningsfilm. Sæt låg på og sæt den i køleskabet natten over.
Skær trøffelmassen i tern og vend dem i en blanding af sigtet kakao og frysetørret kaffe.
25 opskrifter med chokolade