Mad
27. juni 2011

Tzatziki, kyllingespyd og græsk salat

Ugens torsdagsopskrift er kyllingespyd med tzatziki og græsk salat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/article/1125-md-torsdag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Kyllingespyd, tzatziki og salat til to personer. Super hverdagsmad.

Kyllingspyd:

2 kyllingebryster
lidt olivenolie
1 tsk. revet citronskal
salt
6 spyd (læg dem i blød
før grilning)

Tzatziki:

½ agurk
1 tsk. groft salt
½ fed hvidløg, presset
100 g drænet yoghurt
1 lille håndfuld mynte, hakket
1-2 spsk. olivenolie

Salat:

1 romainesalat, groftstrimlet
3 tomater i både
1 grøn peberfrugt i strimler
100 g sorte oliven
1 håndfuld plukket oregano
lidt olivenolie
lidt citronsaft
salt og peber

Tilbehør:

Groft brød

Sådan laver du tzatziki:

Skær kyllingebrysterne i tre aflange stykker hver; vend med lidt olie, citronskal og salt. Sæt kødet på spyd, og gril spyddene på en varm grill eller grillpande.
Riv imens agurken; kom den i en si, og drys med salt. Rør hvidløg, yoghurt og mynte sammen, og smag til med olivenolie. Lad din tzatziki trække, mens kyllingen steger og du tilbereder salaten.
Pres væden af agurkerne, og kom dem i din tzatziki.
Vend romaine, tomater, peberfrugt, oliven og oregano sammen. Dryp med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Servér kyllingespyd med tzatziki, salat og brød.

TIP: Gem din tzatziki i køleskabet. Den er også god dagen efter!

Læs også