Disse minilagkager er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Slip fantasien løs med fyld og topping - og lad børnene selv bygge deres egen lagkage. Få opskriften her
12 personer
VANILJECREME
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse, fx Maizena
⅛ tsk vaniljepulver
¼ liter mælk
5 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Piskefløde 38%
24 SMÅ LAGKAGEBUNDE (á 10 cm i diameter)
4 æggehvider
4 æggeblommer
175 g flormelis (ca. 3½ dl)
75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
100 g kartoffelmel (ca. 1½ dl)
¾ tsk bagepulver
FYLD
500 g jordbær, jordbær, blåbær, hindbær eller andre friske bær eller frugter
100 g hakket lys, mørk eller hvid chokolade
50 g knuste makroner
2 dl hindbærmarmelade
TOPPING
kulørt krymmel, sukkerkugler, chokoladeknapper, frysetørret bær, hakkede nødder og lign.
Opskrift - sådan laver du byg-selv lagkage
1. Vaniljecreme: Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke trækker skind. Lad den køle helt af af - gerne til dagen efter. Pisk fløden til et let skum og vend den i den afkølede creme. 2. 24 små lagkagebunde: Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Fordel dejen på 2 bageplader med papir (ca. 30 x40 cm) og bag dem. Vend lagkagebundene ud på 2 rene stykker bagepapir, drysset med sukker, og træk papiret af. Lad dem køle af. Udstik små runde lagkagebunde med en form eller et glas (ca. 10 cm i diameter). 3. Servering: Anret fyld og toppings i små skåle og lad de små gæster bygge deres egen lagkage. 4. Bagetid: Ca. 10 min. ved 175° - varmluft. Se flere opskrifter på Karolines Køkken her