Desserter
28. august 2013

Den store bagedyst: Jordbærlagkage

Ugens mesterbager i ”Den store bagedyst” blev sønderjyden Katja, der sluttede programmet af med at kreere en fantastisk jordbærkage. Her får du opskriften på den lækre kage med avocado- og jordbærmousse
Af: Charlotte Hallbæck
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1335_den_store_bagedyst.jpg

Hvide lagkagebunde

Ingredienser:

4 æg

125 gr. sukker

75 gr. mel

75 gr. kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Der tilsættes sigtet mel/kartoffelmel og bagepulver. Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader 15-20 min. Bundene skal deles i 3, hvor dog kun 2 af bundene skal bruges

Læs også: Vi har samlet mange af vinderopskrifterne fra Den store bagedyst her

Hasselnøddebunde

Ingredienser:

200 gr. hasselnødder

5 æggehvider

200 gr. rørsukker

1 spsk. mel

Fremgangsmåde:

Hasselnødderne ristes på panden og blendes bagefter. Der tilsættes nu de 5 stiftpiskede æggehvider i hasselnøddeblandingen sammen med melet.Bages i en 24 cm springform, midt i ovn ved 200 grader ca. 18 min. Denne bund skal deles sådan at der kun bliver skåret 1/3 væk af kagen, dvs. at bunden skal være lige så tyk som de hvide lagkagebunde.

Jordbær-gelé

Ingredienser:

630 gr. jordbær

110 gr. sukker

6 blade husblas

8 peberkorn

Fremgangsmåde:

Jordbær og sukker koges i ca. 15 min. Massen sigtes igennem en si. Der opstår lidt skum, fjern dette. Tilsæt med det samme husblassen, der har været udblødet i vand. Lad det stå og afkøle. Det må først komme på kagen når det er afkølet!!

Jordbærmousse

Ingredienser:

275 gr. jordbær

125 gr. sukker

1 vaniljestang

1 ¼ dl. cremefraiche

8 peberkorn

3 husblas

2,5 dl fløde

Fremgangsmåde:

Jordbær, peberkorn, vaniljestangen(husk at tage kornene ud og put det sammen i gryden med resten af stangen) og sukker koges i ca. 10 min. Sigt det igennem en si. Tilsæt de udblødte husblas. Lad det afkøle lidt hvorefter cremefraichen kommer i. Når det har nået en temperatur på ca. 35 grader put da lidt af piskefløden i, rør rundt… og put så det resterende fløde i. Stil koldt!

Avocado-mousse

Ingredienser:

65 gr. fløde

35 gr. glukose

56 gr. citronsaft

140 gr. avocado

1 vaniljestang

2,80 blade husblas

3 dl. pisket fløde

50 gr. flormelis

Fremgangsmåde:

Fløde, vanilje og glukose varmes til kogepunktet. Tilsæt udblødte husblas og lad det afkøle til en temperatur på 42 grader. Blend avocado og citronsaft og bland det i den afkølede creme. Først lidt og dernæst resten. Put lidt af den piskede fløde i avocado cremen, rør rundt, og dernæst put resten i.

Gelé

Ingredienser:

6 abrikoser

50 gr. sukker

1 dl. vand

1 tsk citronsaft

2 blade husblas

Fremgangsmåde:

Hak abrikoserne fine og kog dem i vandet sammen med sukker og citronsaft i 10 min under låg. Tilsæt den udblødte husblas og lad det stå i 10 min. Og sigt det derefter. Du kan varme geléen op hvis den er blevet for stiv.

Pynt:

Jordbær

750 ml pisket fløde

Når kagen skal samles, lægges først 1 hvid lagkagebund. Dernæst jordbærmousse. Lad jordbærmoussen stivne, hvorefter pureen kan komme på. Når geléen knap er stivnet, puttes et meget tyndt lag jordbærmousse på geléen og dernæst ligges hasselnøddebunden. På denne bund ligges nu avocado-moussen. Og afslutningsvis ligges der en hvid lagkagebund som top. Den stilles nu på køl, hvorefter den smøres med piskefløde og pyntes derpå med rosetter af flødeskum og jordbær på toppen. Jordbærrene kan pensles med abrikosgeléen, så de får en flot og skinnende overflade.

Få opskriften fra sidste uges mesterbager, Louise, her

Læs også