FEMINA tester: Sous vide gourmet cooker
Sådan er det gået, efter jeg har fået et sous vide apparat fra OBH til test. Jeg skal lige nævne, at det kræver, at man også har en vakuumpakker, og sådan en er jeg så heldig at eje – gadget-nørd, som jeg er.
Det geniale ved sous vide metoden (sous vide betyder vakuum) er, at man kan bruge et ganske simpelt stykke kød, som man bestemt ikke ville kunne bruge til en bøf ellers. Jeg har foreløbig afprøvet både en hel cuvette og bøffer af samme – og det er jo ikke jordens møreste kød i sig selv. Men det skal jeg da love for, at det blev. Kødet skal vakuumeres og derpå hygge sig i vandet i sous vide Cookeren, som holder en konstant temperatur – f.eks. 55 grader til rødt kød (mine bøffer fik et par timer). Og vupti! Vi havde det møreste kød i verden og smukt ensfarvet rosa hele vejen igennem. Love it!!
Sous vide Gourmet Cookeren er fra OBH og koster 3.499 kr. – ikke småpenge, så du skal brænde lidt for det, men er du (og din mand) til lidt blær, er det et dejligt stykke legetøj.