Klassiske kanelboller
Foto: Anders Schønnemann
Kanelboller
(10 stk.)
INGREDIENSER TIL KANELBOLLER
15 g gær
½ dl lunkent vand
2 store æg
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
325 g hvedemel
100 g koldt smør
FYLD TIL KANELBOLLER
3 spsk. muscovadosukker (dark brown)
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
50 g smør
ENDVIDERE
sammenpisket æg
sukker
Opskrift - sådan laver du kanelboller
1. Opløs gæren i vandet, og pisk æg, sukker, salt og kardemomme i.
2. Smuldr hvedemel og smør sammen til en grynet masse. Hæld gærvæsken i, og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time på køkkenbordet.
3. Rør fyldet sammen.
4. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 20 cm på et meldrysset bord. Smør fyldet på, så det dækker hele fladen. Fold dejen i 3 lag, ved at lægge den ene side ¹⁄₃ ind over og den anden side ovenpå. Skær dejen i 10 skiver på ca. 3 cm på tværs. Fold/sno hver strimmel til en knude, og kom dem i smurte muffinforme, evt. med papir i. Pensl med æg, drys med sukker, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag kanelbollerne midt i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.