Brød og bagværk
19. marts 2014

Islagkage med bær

Den hjemmelavede islagkage smager bare fantastisk og så tager den under en halv time at lave. Tilbered gerne islagkagen en dag eller to i forvejen
Af: Mai Knauer
Islagkage med bær

Foto: Line Falck

Islagkage med bær til 4 personer (20 min/Frysetid: 6-8 timer)

INGREDIENSER BUND1 æske Bastogne-kiks (260 g)75 g smør BÆRPARFAIT4 pasteuriserede æggeblommer125 g sukker300 g friske bær, f.eks. hindbær, jordbær og blåbær5 dl fløde

Opskrift - sådan laver du islagkage med bær

1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Bland kiks og smør sammen i en skål, og pres massen sammen i bunden af en springform (diameter 26 cm). 2. Bærparfait: Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør de friske bær i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i bærmassen, og fordel massen oven på kiksebunden. 3. Sæt kagen i fryseren i mindst 6-8 timer. Husk at tage islagkagen ud af fryseren 30 minutter før servering. Pynt evt. med friske blomster. PRØV OGSÅ: Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA

Læs også